zaterdag, maart 19, 2005

Een weekend in Notts city centre

Vandaag een heerlijk rustig dagje. Momenteel zit ik in het appartement van vrienden die een weekendje weg zijn. Zij wonen in het centrum van Notts, in hetzelfde gebouw waar mijn aanstaande huisgenoot en ik een oog op een appartement hebben. Dat app komt over een paar weken vrij. Het is officieel geen twee slaapkamer appartement (en daardoor goedkoper), maar wij willen het wel als zodanig gaan gebruiken. Het heeft een hoog plafond, de keuken bevind zich in de woonkamer en aan beide kanten van de keuken bevinden zich gangen naar de slaapkamers. Beide kamers hebben een aparte, vrij lange gang, maar zonder deuren! Nu hebben we al allerlei scenario's daarvoor bedacht, het wachten is nog op de property manager of hij er deuren in wil maken of dat we zelf iets gaan verzinnen. Als dit vraagstuk eenmaal is opgelost, is het een juweel van een appartement voor -relatief- weinig geld en op een toplocatie, genaamd The Lace Market. Het heeft verder een prima fietsafstand van de universiteit.

Iets vreemds aan het centrum hier, is het gemis aan kleine kruidenierwinkels. Er zijn twee vrij grote supermarkten op loopafstand van het centrum, en verder... niets. Gelukkig hebben ze wel een paar bakkers ed., maar geen winkels waar je 'ff snel' wat kan halen. Wat ze hier dan weer wél hebben, is Marks & Spencer. Deze winkelketen is wat betreft prijs en kwaliteit te vergelijken met de Bijenkorf, maar toch weer anders. Kom zelf maar kijken.

Vanmorgen een 'geldkoffertje' gekocht in een delicatessen winkeltje. Het betreft een mini doorzichtig, plastic koffertje met chocolaatjes erin, ingepakt in kleine euro-briefjes. Aan het handvaatje hangt een klein labeltje: 'Geldkoffer' (mocht dat nog niet duidelijk zijn aan de briefjes). Grappig, zo direct uit Nederland (waarschuwing: als wereldreiziger ga je dit soort kleine, onbenullige dingen ontzettend waarderen). Hoewel, als ik het omdraai lees ik op een sticker: hier hochziehen, en: whole milk chocolate of high quality. Mmm, dat is nou internationale chocolade!

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Nog geen commentaar tot dusver! Dat kan dus niet hè :p! Nice mixture of English and Dutch by the way.. You didn't decide yet in which language you are going to write, or was it for other purposes? Maar een erg mooie site zeg! Leuk om zo een beetje te lezen wat je zoal aan het doen bent :) Die foto-site zag er trouwens ook vet uit.. kdenk dat ik nog ff moet oefenen ;) Naja ik spreek je weer!
Kus
Aline

21 maart, 2005 10:28  
Blogger Marije said...

joehoe! Gefeliciteerd LinePien, je bent idd de eerste :)
liefs
Marije

21 maart, 2005 17:47  

Een reactie posten

<< Home